Φόρτωση Εκδηλώσεις

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Παρασκευή, Σάββατο στις 8:30 μ.μ. και Κυριακή στις 6:30 μ.μ.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σπύρος Αντωνέλλος
Σκηνικά: Γιάννης Λαζάρου
Κοστούμια: Σπύρος Αντωνέλλος – Άννα Τσαγγάρη
Στίχοι τραγουδιού έναρξης – Μουσική: Άγγελος Αντωνέλλος

Πρωταγωνιστούν:
Αλέξανδρος Μαρτίδης, Αστέρω Κυπριανού, Φανή Σωκράτους, Γιώργος Χριστοδούλου, Χριστιάνα Μούζουρα, Κυριάκος Βιολάρης, Κώστας Κωνσταντίνου, Σωκράτης Κυριακίδης, Ελεάνα Χαραλαμπους και ο Κυριάκος Κωνσταντίνου.

Περίληψη

Το Θέατρο ΚΡΑΜΑ παρουσιάζει το λογοτεχνικό αριστούργημα του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑ.

Η θεατρική μεταφορά της «Αστροφεγγιάς» του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου ανεβαίνει, σε μια φιλόδοξη για την εποχή παραγωγή, στο θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Λευκωσία, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Σπύρου Αντωνέλλου, στις 2 Νοεμβρίου 2018.

Το αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, μετά τη δημοφιλή του πορεία στην κρατική τηλεόραση της δεκαετίας του ΄80, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη σκηνή της Κύπρου, τη γενιά του μεσοπολέμου. Οι παράλληλες ιστορίες μιας παρέας νέων παιδιών, οι έρωτες, τα όνειρα, οι συγκρούσεις τους, με φόντο μια ομιχλώδη και δραματική εποχή για την ελληνική ιστορία, αποτελούν τον δραματουργικό καμβά του συγγραφέα. Άνθρωποι και θέματα, που ενώ έρχονται από ένα μακρινό παρελθόν, συναντιούνται στο σύγχρονο παρόν.

Εκτός από τα διαχρονικά αισθήματα του έρωτα, του μίσους, του φόβου, της αγάπης, κοινωνικά θέματα όπως η φτώχεια, η προσφυγιά, η ιδεολογική χρεοκοπία και η πολιτική προδοσία σε αγώνες και οράματα ενός λαού αποτελούν την δύναμη και την αυθεντική ταυτότητα του μυθιστορήματος, που σπάει τα όρια του χρόνου και αφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο του σήμερα.

Εισιτήρια

Μπορείτε να πάρετε εισιτήρια από το www.soldoutticketbox.com, επιλεγμένα περίπτερα «So Easy» και στο θέατρο Πάνθεον.

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

 • Coldplay: A Head Full of Dreams

  14 Νοεμβρίου

  Το “HEAD FULL OF DREAMS” προσφέρει σε βάθος το οικείο πορτρέτο της θεαματικής ανόδου του συγκροτήματος από τα backrooms των Camden Pubs.

 • Royal Opera House: Mayerling

  15 Νοεμβρίου

  Ο χορογράφος Kenneth MacMillan ζωντανεύει την Ευρώπη του 19ου αιώνα με αυτή τη σκοτεινή και δυνατή προβολή.

 • Royal Opera House: La Bayadère

  5 Δεκεμβρίου

  Η Nikiya, μία χορεύτρια των ναών, είναι ερωτευμένη με τον πολεμιστή Solor. Ο Μπραχίν επιθυμεί επίσης την Nikiya, και όταν τον απορρίπτει, σχεδιάζει να εκδικηθεί την Σόλορ.